Ne Kadar Etkilisin?

Bir söz vardır ” Mum dibine ışık vermez ” diye. Ancak gerçekte olan ve olması gereken hiç böyle değil. 

Mum biz isek ışık ta biziz. Kendimizi aydınlatmadan başkalarına sağlayacağımız ışık yetersiz olmakla birlikte, ışığın görüntüsü yanıltıcıda olabilir. Bundan dolayı ışığını, seni ve etrafını doğru aydınlatacak şekilde yakmalısın.

En önemlisi ise önce kendi ışığını yakmalısın. Tepeden tırnağa seni aydınlatan bir ışık. Peki bu ışık nasıl yanacak, neyle yayılacak ? Kendini ne kadar tanıdığını hiç kendine sordun mu ?

Bir kağıt alıp kendini yaz desem kaç kelime yazabilirsin, yaşadığın sen seni ne kadar mutlu ediyor ? Işığını yakmak ve önce kendini aydınlatmak için bu gerçeklerle yüzleşmelisin.

Kendini tanımak için;


Güçlü Alanlarım Neler?

Güçlendirmem Gereken Alanlarım Neler?

Beni Daha Mutlu Eden/Edecek Alanlar Neler?

Beni Olumsuz Etkileyen/Etkileyecek Alanlarım Neler?

Buraya yazacakların ışığının nasıl yandığını gösterecektir. Şimdi ışığının nasıl yandığını görme zamanı. Her yazdığın maddeye bir puan ver, sonucunda hepsinin toplam puanını yaz.


0-3: Işığın kendini dahi aydınlatmıyor

4-6: Işığını daha fazla ışıldatmalısın.

7-9: Işığının farkındasın

10-12: Işığın parlak.


Artık ışığının saklı gücünü gördün şimdi ise ışığından nasıl faydalanabileceğini öğrenmelisin.


Güçlü alanlarını gösterecek aksiyonlarını hemen hayata geçirmelisin. Çünkü bu seni mutluluğa taşıyacak ilk basamak.

Mutluluğu yaşarken Güçlendirmen gereken alanlarına motive bir şekilde yatırım yapıp bu yatırımların sonuçlarını almalı ve analizini çıkarmalısın. Bu, ışığını dibine ulaştıracak adım.

Seni daha fazla mutlu edecek veya eden alanlarına odaklan ve bunları sıkça yap çünkü bu ışığını dışarıya yansıtacak olan şey.

Seni olumsuz etkileyen ve etkileyecek olan alanlarını keşfet ve bu konuda kendini güçlendirmek için kendine yatırım yap. Bu ışığını koruyacak olan şey.

Kendini aydınlatmayan mum başkaları için bir araçtır.

Murat ÖZTÜRK